Videos van geteste producten

Middels deze pagina zullen slimme oplossingen en goed functionerende systemen getoond worden die stofvrij werken in de praktijk mogelijk maken. Voorop staat dat TNO een onafhankelijke positie inneemt en geen enkele voorkeur uitspreekt m.b.t. getoonde producten. TNO motiveert alle producenten en aanbieders van stofvrije producten om met vergelijkbaar videomateriaal te komen en is te allen tijde bereid mee te helpen denken en zoeken naar innovatieve oplossingen om meer stofvrije producten in de markt te krijgen.

Stofvrij boren

Onderstaande video's laten drie verschillende oplossingen zien die momenteel beschikbaar zijn om stofvrij te kunnen boren in steen of beton.

 

Meer informatie over de holle boren van Hilti is hier te vinden.

 

Meer informatie over het afzuigsysteem van DeWalt is hier te vinden.

 

Meer informatie over de accuboormachine met afzuigtelescoop van Makita is hier te vinden.

Stofvrij sleuven frezen met een haakse slijper

Het frezen van sleuven met een haakse slijper in beton of kalkzandsteen is een bewerking waarbij erg veel schadelijk kwartsstof vrijkomt. TNO heeft in samenwerking met Dusttool een stofkap ontwikkeld die in combinatie met een industriële stofzuiger kan zorgen voor een spectaculaire reductie van deze blootstelling.

Meer informatie over stofzuigers die in combinatie met de TNO/Dusttool afzuigkap gebruikt kunnen worden is op deze pagina te vinden.

Adresgegevens

Bakemastraat 97K
2628 VK Delft
T 088 866 30 00
F 088 866 30 10
E wegwijzer@tno.nl

RSS Feeds
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2021 TNO