De stofvrije aannemer implementeert en gebruikt stofvrije gereedschappen

TNO is in juli 2013 gestart met een project met als doel het overdragen en uitwisselen van kennis tussen TNO en aannemers in de bouw. Deze kennis heeft betrekking op stofvrij werken en het gebruik van stofvrije gereedschappen in de bouw.

TNO wil graag samenwerken met grote en middelgrootte aannemers die de komende jaren hun bedrijf willen veranderen in een duurzame, maatschappelijk verantwoorde onderneming. Een start kan zijn het ondertekenen van de TNO-SZW intentieverklaring en hiermee een startsein te geven voor de gewenste verandering naar een stofvrije, gezonde werkomgeving. De Intentieverklaring is op de SZW themadag van 28 mei als start ondertekend door een 10-tal bedrijven. Het streven is op termijn 50 tot 100 bedrijven te interesseren voor dit initiatief.

 

Gedurende een periode van 1 tot 2 jaar kunnen deze bedrijven TNO direct benaderen met vragen over stofvrije gereedschappen/systemen. Welke keuzes zijn effectief om de blootstelling aan schadelijke stoffen (respirabel kwarts, houtstof) te minimaliseren? Wat zijn de voordelen of nadelen van bepaalde gereedschappen of stofzuigers? Hoe kunnen we opdrachtgevers betrekken bij stofvrij werken? Voor welke werkzaamheden in uw bedrijf zijn nog geen commerciële oplossingen beschikbaar en zijn innovaties noodzakelijk?

 

TNO innoveert en slaat bruggen naar en met de producenten van gereedschappen. De betrokken aannemers ontvangen na de implementatie van stofvrije gereedschappen/systemen in hun bedrijf de TNO-SZW Award "De Stofvrije Aannemer". De projectkosten per aannemer bedragen € 2.000,- over een periode van 2 jaar. Heeft u interesse laat het ons weten en neem contact op via het contactformulier of bel André Moons: 088 - 866- 3324.

Adresgegevens

Bakemastraat 97K
2628 VK Delft
T 088 866 30 00
F 088 866 30 10
E wegwijzer@tno.nl

RSS Feeds
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2021 TNO